Robin Peeters is een Nederlands filmmaker.

Robin is in 1996 afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam en heeft zich nadien - als producent, schrijver en regisseur - gespecialiseerd in films en series over kunst, cultuur en wetenschap. Hij maakt zowel documentaires als fictiefilms. 
Robin is eigenaar van filmproductiebedrijf Mosasaurus Film ProductionsBinnen Mosasaurus produceert hij films en series voor omroepen en online netwerken. Daarnaast realiseert hij commercials en audiovisuele projecten voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Tot zijn documentaires behoren o.a. 'Creating Sapiens' over paleokunstenaars Kennis & Kennis (in productie); 'Lost in Religion' over geloven in in seculariserende wereld; 'De Mythe van de Rowwen Hèze'; 'Dubois – The Quest for the Missing Link' met de Britse schrijver Redmond O’Hanlon; en de Nederlands-Amerikaanse productie 'The Bullet Hole of Château St. Gerlach'.

Hij produceerde en regisseerde 20+ afleveringen van 'Expeditie Limburg', een regionale tv-serie over archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed, en 25+ afleveringen van 'eXpeditie' (in productie), een populairwetenschappelijke YouTube-serie gericht op jeugd en jongeren in Nederland en Vlaanderen. 

In samenwerking met Suspense Publishing realiseerde hij de korte thriller 'Tikken' naar het gelijknamige verhaal van Jack Lance, met o.a. Jochem ten Haaf

Samen met de schrijver Ton van Reen maakte hij 'In het Licht van de Haard', een dertiendelige jeugddramaserie over sagen en legenden.

Voor regionale televisie maakte hij de dertiendelige dialectcomedy 'Sjravelentaere'.

Naast zijn werk voor Mosasaurus is Robin werkzaam als regisseur, director of photography en film editor voor externe producenten als NL Film, EMS Films en ENG Company.

Hij is een veelgevraagd gastdocent en projectmatig verbonden aan de opleiding Kunst, Theater en Media van het VISTA college, de Maastricht Academy of Media Design and Technology, Het Huis voor de Kunsten en Kunstbende.

Robin is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont en werkt in Limburg, precies op de plek waar 65 miljoen jaar geleden de Mosasaurus rondzwom, de T. rex van de zee, een evenzo tot de verbeelding sprekende creatie als de producties van Mosasaurus Film Productions.

Mosasaurus Film Productions: 

www.mosasaurusfilm.nl

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Vimeo Icon
  • Grey YouTube Icon

Copyright © 2020 Robin Peeters

robin.peeters@mosasaurusfilm.nl  +31-46-4260577  PO box 314 6199 ZN Maastricht-Airport

Logo website_B3B3B3.png