Filmmaker Robin Peeters 2020.jpg

Robin Peeters is een Nederlands filmmaker.

Robin is in 1996 afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam en heeft zich nadien - als producent, schrijver en regisseur - gespecialiseerd in films en series over kunst, cultuur en wetenschap. Hij maakt zowel documentaires als fictiefilms. 
Robin is eigenaar van filmproductiebedrijf Mosasaurus Film ProductionsMosasaurus produceert films en series voor omroepen en online netwerken. Daarnaast realiseert het bedrijf commercials en audiovisuele projecten voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Tot Robin's documentaires behoren o.a. 'PALEOART: The Kennis Brothers' over paleokunstenaars Kennis & Kennis (in productie); 'Lost in Religion'; 'De Mythe van de Rowwen Hèze'; 'Dubois – The Quest for the Missing Link'; en de Nederlands-Amerikaanse productie 'The Bullet Hole of Château St. Gerlach'.

Momenteel realiseert hij 40+ afleveringen van 'eXpeditie', een YouTube-documentaireserie gericht op jeugd en jongeren in Nederland en Vlaanderen. Eerder produceerde en regisseerde hij 20+ afleveringen van 'Expeditie Limburg' (de voorloper van eXpeditie), een tv-serie over archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed. 

In samenwerking met Suspense Publishing realiseerde hij de korte thriller 'Tikken' naar het gelijknamige verhaal van Jack Lance, met o.a. Jochem ten Haaf

Samen met de schrijver Ton van Reen maakte hij 'In het Licht van de Haard', een dertiendelige jeugddramaserie over sagen en legenden.

Voor regionale televisie maakte hij de dertiendelige dialectcomedy 'Sjravelentaere'.

Naast zijn werk voor Mosasaurus is Robin werkzaam voor externe producenten als NPO/NTR, NL Film, EMS Films en ENG Company.

Hij is een veelgevraagd gastdocent en projectmatig verbonden aan de Maastricht Academy of Media Design and Technology; de opleiding Kunst, Theater en Media van het VISTA college; Het Huis voor de Kunsten; en Kunstbende. In 2021 start hij met steun van het Fonds Cultuurparticipatie de eXpeditie Academy, een praktijkschool op het snijvlak van erfgoed en audiovisuele media.

Robin is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont en werkt in Limburg, precies op de plek waar 65 miljoen jaar geleden de Mosasaurus rondzwom, de T. rex van de zee, een evenzo tot de verbeelding sprekende creatie als de producties van Mosasaurus Film Productions.

Mosasaurus Film Productions: 

www.mosasaurusfilm.nl