Robin Peeters is een Nederlands filmmaker.

Hij studeerde in 1996 af aan Nederlandse Filmacademie. Hij schrijft, regisseert en produceert documentaires, fictiefilms en series voor landelijke en regionale omroepen. Hij is eigenaar en creatief directeur van filmproductiebedrijf Mosasaurusfilm.

Tot zijn documentaires behoren o.a. 'Kennis & Kennis' (in ontwikkeling); 'Dubois – The Quest for the Missing Link' met de Britse schrijver Redmond O’Hanlon; en de Nederlands-Amerikaanse productie 'The Bullet Hole of Château St. Gerlach'. Daarnaast produceerde en regisseerde hij ruim 20 afleveringen van 'Expeditie Limburg', een televisieserie over archeologie en cultuurhistorie.

In samenwerking met Suspense Publishing realiseerde hij de korte thriller 'Tikken' naar het gelijknamige verhaal van Jack Lance, met o.a. Jochem ten Haaf

Samen met de schrijver Ton van Reen maakte hij 'In het Licht van de Haard', een dertiendelige jeugddramaserie over sagen en legenden.

Voor de regionale zender L1 maakte hij de dertiendelige dialectcomedy 'Sjravelentaere'.

Robin werkte in uiteenlopende disciplines voor productiehuizen als NL Film, EMS Films en ENG Company; als schrijver/regisseur, director of photography, editor en adviseur.

Hij is een veelgevraagd gastdocent en projectmatig verbonden aan de opleiding Kunst, Theater en Media van het Arcus College, de Maastricht Academy of Media Design and Technology, Het Huis voor de Kunsten en Kunstbende.

Robin is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont en werkt in Limburg, precies op de plek waar 65 miljoen jaar geleden de Mosasaurus rondzwom.

Mosasaurusfilm: 
www.mosasaurusfilm.nl

 

 

 


Foto credit: Joost Faas

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Vimeo Icon
  • Grey YouTube Icon

Copyright © 2020 Robin Peeters

robin.peeters@mosasaurusfilm.nl  +31-46-4260577  PO box 314 6199 ZN Maastricht-Airport