Zoeken
  • ROBIN PEETERS

eXpeditie: geschiedenis gaat met zijn tijd mee

Bijgewerkt op: 11 feb.
eXpeditie is een spannende jeugddocumentaireserie over archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed. De serie wordt momenteel geproduceerd. Vanaf het voorjaar van 2021 gaat hij van start op verschillende social media outlets.

eXpeditie is 'Discovery/National Geographic Channel for kids', met onderwerpen over archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed. De serie bestaat uit korte, dynamische afleveringen van 2-4 minuten die 24/7 beschikbaar zijn. De afleveringen worden gehost door archeologe Donna Dieperink en de YouTuber Benjamin Peeters.

Benjamin is een geliefde Nederlandse YouTuber wiens muziekvideo’s in 2017 en 2018, na het werk van Arjan Lubach en Enzo Knol, in de top 3 en top 5 van best bekeken Nederlandse YouTube-video's van het jaar belandden. Zijn meest succesvolle video is inmiddels meer dan 11 miljoen keer bekeken. Zijn werk is opgenomen in de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. In 2020 rondt Benjamin zijn mediaopleiding af, waarna hij zich verder wil ontwikkelen als programmamaker.

Donna is een archeologe met een specialisatie in fysische antropologie. Haar hart gaat uit naar het communiceren van archeologie en geschiedenis naar een breed publiek. Eerder was ze werkzaam voor National Geographic Channel. eXpeditie is haar debuut vóór de camera.

eXpeditie komt tot stand in samenwerking met verschillende partners, waaronder de provincies Zuid-Holland, Limburg en Gelderland. Naast andere provincies richt de serie zich ook op de collectieve geschiedenis van de euregio. Ondanks deze schaalvergroting blijft de serie onverminderd aandacht houden voor zowel de grote verhalen uit onze Canon, als de kleine, lokale schatten.


Co-hosts: archeologe Donna Dieperink en content creator Benjamin Peeters.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven